Beltéri csapatépítés

Földön, vízen, levegőben
Csapatépítéseinket az egész országban szervezzük!
 
180 nap alatt a Föld körül? Ennyi időnk nincs, de csapatépítésünk során 2-2,5 óra alatt is be tudjátok járni a világot. A játékot olyan csoportoknak ajánljuk, akik kellemes körülmények között, szórakoztató módon szeretnének elfelejtkezni egy kicsit a mindennapi kihívásokról. A résztvevőket csapatokra osztjuk, akik egymással versenyeznek abban, hogy adott idő alatt melyik csapat tud több országba “elutazni” minél kisebb költséggel. Ez a csapatépítés megvalósítható szabadtéren és beltéren is. Ebben az izgalmas programban logikai feladatok, kvízkérdések, ügyességi játékok váltakoznak.
Danny Ocean bandája
Csapatépítéseinket az egész országban szervezzük!
 
Te is szereted az Ocean’s filmeket? Ennek a csapatépítésnek a keretét a George Clooney főszereplésével készült Ocean's filmek adják. Ennek ellenére azoknak is ajánljuk ezt a csapatépítő programot, akik még nem látták a filmeket, mert a feladatok enélkül is megoldhatók. Danny Ocean egy újabb "melót" tervez, de nem elégedett Brad Pittel és a többiekkel. Ezért szeretné bővíteni a bandáját és a program során szeretne rátalálni az erre legalkalmasabb csapatra.
A résztvevőket csapatokra osztjuk, akik különböző játékos feladatokat oldanak meg, amelyek átvitt értelemben a filmekhez kapcsolódnak. A program befejező része egy széf számkombinációjának megfejtése. Amelyik csapat elsőként megfejti ezt, és ki tudja nyitni a széfet, az jutalmul megkapja a benne talált szajrét.
Ez a céges csapatépítés megvalósítható szabadtéren és beltéren is, 1 napos csapatépítés vagy akár céges csapatépítő hétvége keretében.

 
A kastély kincse
Csapatépítéseinket az egész országban szervezzük!
 
A résztvevők a játék kezdetén kapnak egy kis leírást, amely az elveszett családi kincsek rejtélyéről szól. A grófi család egyik tagja rejtette el őket, amikor elmenekült a család a háborút követően.
A program kezdetén a résztvevőket csapatokra osztjuk, akik a kastély parkjában, és a kastélyben klasszikus forgószínpados csapatépítés során keresik meg a kincset.
Energizáló program sok-sok játékos feladattal, melyek tartalmaznak ügyességi játékokat és szellemi feladványokat egyaránt, így a különböző habitusú résztvevők közül is mindenki talál testhezálló kihívást.
A szerzetes titka
Csapatépítéseinket az egész országban szervezzük!

A kolostor legöregebb szerzetese nemrég sajnos elhunyt, de szerencsére még idejében papírra vetette az általa készített, messze földön híres gyógyító elixír összetételét. Illetve csak egy részét, mert a többivel egy kis furfangot eszelt ki. Azon az éjszakán, amikor érezte hogy már csak néhány óra van hátra az életéből, egyesével behívta cellájába a többi barátot. Mindegyiknek csak egy alkotóelemet árult el azért, hogy a csodaitalt ezentúl mindig együtt főzzék meg a kolostorban. A feladat a csodaital összetevőinek kitalálása.
A résztvevőket csapatokra osztjuk, akik különböző játékos feladatok megoldása során hozzájutnak a csodaital összetevőinek listájához. Minden játékállomáson egy hozzávalót szereznek meg. Az utolsó feladat befejezését követően az a csapat lesz a győztes, amelyiknek sikerült a csodaital minden alkotórészét összegyűjtenie.
Ez a céges csapatépítés megvalósítható szabadtéren és beltéren is. 
 
Az ideális város
Csapatépítéseinket az egész országban szervezzük!

Ki ne élne szívesen egy olyan városban, amelynek minden négyzetcentiméterét olyan módon tervezték meg, hogy ideális helyszíne legyen a szabadidőnek, családi programoknak, munkának, stb.
Egy város, amelyet organikusan alakítanak ki a benne élők, a közösség és a privát szféra igényeit figyelembe véve. Ebben a csapatépítésben a résztvevőket csapatokra osztjuk, akik megtervezik és felépítik az ideális várost, amely egyenlőre csak álmainkban létezik. Ennek az ideális településnek a megtervezése komoly egyeztetést igényel, és csak ezt követi az építés. A csapatokon belül a csapatvezetők összegyűjtik az ötleteket, fontossági sorrendet, és ezt követően egyeztetnek a többi csapattal az egymáshoz illeszkedő városrészekről. Hiszen az utaknak, járdáknak is illeszkedniük kell. A csapatok feladata ezután a rendelkezésükre bocsátott alapanyagokból meghatározott arányban megépíteni a platformokon a saját városrészüket. Az egyes városrészeket speciális platformokon építik fel, amelyek össze illeszthetők.
 
A jelszó
Csapatépítéseinket az egész országban szervezzük!
 
Délután van, és épp indulnátok haza a munkából. Azonban hirtelen történik valami, egy zsaroló lezárja a kapukat. A biztonsági szolgálat tehetetlen, a régi jelszóval nem nyílnak ki az ajtók. A zsaroló üzenetet is hagyott. Dobozokat találtok, bennük különböző feladatokat, amelyeket meghatározott sorrendben kell megoldani ahhoz, hogy kitaláljátok az új jelszót, és végre haza tudjatok menni.
Ez a csapatépítő program beltéren és szabadtéren is megvalósítható.
Lovagok, várak, csaták
Csapatépítéseinket az egész országban szervezzük!
 
Ti is szeretitek a középkori várakról, lovagi tornákról szóló történeteket? Gondoltatok már arra, milyen lehetett egy várat megvédeni az ellenségtől? Milyen lehetett a középkori hősies lovagok élete?Ha igen, akkor ez a csapatépítés Rátok vár!
A játékot olyan csoportoknak ajánljuk, akik szívesen ötvözik a kreatív feladatokat a mozgalmas ügyességi játékokkal. Akik kellemes körülmények között, szórakoztató módon szeretnének  elfelejtkezni egy kicsit a mindennapi kihívásokról. A résztvevőket csapatokra osztjuk, akik középkori királyságokat alkotnak és megpróbálják bevenni egymás várát. A győztes csapat jutalma a hősies küzdelem után egy üveg pezsgő.
Forró nyomon – gyilkosság a Vadkacsa Hotelben
Csapatépítéseinket az egész országban szervezzük!
 
Nyomozós csapatépítés? Nálunk ezt is megtalálod!  A Vadkacsa Hotelben szörnyű gyilkosság történt, és a résztvevők feladata a bűntény felderítése. Ennek érdekében a csapatok egy mini rendőr akadémián
is részt vesznek, melynek keretében különböző játékokban, feladványokban bizonyítják nyomozói rátermettségüket. Ha sikerül a feladatokat teljesíteniük, akkor megkapják a nyomozati jegyzőkönyvet. amelyből össze tudják rakni a bűncselekményt.
Ki a tettes? Mi volt az indíték? Hogyan követte el a gyilkosságot? Ezekre a kérdésekre várjuk a választ. Ez a céges csapatépítés megvalósítható szabadtéren és beltéren is, 1 napos csapatépítés vagy akár céges csapatépítő hétvége keretében.

 
LEGO Bridge
Csapatépítéseinket az egész országban szervezzük!
 
A LEGO Bridge egy olyan csapatépítő tréning, amelynek során a résztvevők együtt hoznak létre egy hidat, és a tervezésben valamint  az építésben is csapatként, együtt dolgoznak. A feladat természetesen nem ilyen egyszerű, mivel a csapatoknak egymástól függetlenül, azonban mégis összehangoltan kell dolgozniuk ahhoz, hogy a játék végén összeálljon a híd. Ráadásul több  tényező is nezezíti az építést. A csapatok hamarosan rájönnek, hogy a siker nem csak a tervezésben, hanem főképp a nagyon pontos kommunikációban, a közösen hozott szabályok betartásában rejlik.
Erről a csapatépítésről megtekinthető egy nagy- és egy kis létszámú video felvétel:
 
 
MacGyver a Világ megmentője
Csapatépítéseinket az egész országban szervezzük!
 
Gyerekkorunk egyik hőse,a találékony Macgyver titkosügynök adta ennek a csapatépítő programnak az alapötletét. Macgyver arról vált ismertté, hogy bármilyen felmerülő problémát meg tudott oldani a “többet ésszel, mint erővel” elv alapján.
Játékunkban a résztvevőket csapatokra osztjuk, akik különböző felmerülő problémákkal találják szemben magukat, amelyekre a rendelkezésre álló alapanyagok segítségével meg kell alkotniuk a megoldásra alkalmas szerkezetet. Hol egy földalatti robbanás, vagy egy mérgeket szállító lezuhant repülőgép a gond, hol több milliárd hangyától kell megvédeni egy várost, vagy egy hajó fedélzetén kell bombát hatástalanítani. Mindig történik valami :-) A csapatok kitalálják az adott probléma megoldására a szerintük legalkalmasabb szerkezetet, és a program második felében egy kis bemutató keretében prezentálják az alkotást. A program időtartama kb. 2 óra.
Csokitőzsde
Csapatépítéseinket az egész országban szervezzük!
 
A Csokitőzsde egy „édes” csapatépítő élményprogram, melynek főszereplője a csokoládé. A csapatok a San Pedro Csokigyár részvényesei, és céljuk még több részvény megszerzése és ezáltal minél nagyobb tulajdonrész birtoklása a gyárban.
A program témái: a csokoládé eredete, a legnagyobb csokoládé gyártó cégek, legismertebb csoki márkák, retro csokik, és természetesen a kóstolás!
A résztvevőket csapatokra osztjuk, és minden csapat kap egy bizonyos kezdőtőkét, vagyis részvényeket. A játék során a cél természetesen minél több további részvény gyűjtése.
Világkörüli utazás - Egy játék, két feladat!
Csapatépítéseinket az egész országban szervezzük!
 
Ebben a vidám programban a résztvevőket csapatokra osztjuk, akik a Világ legkülönbözőbb nemzeteit
képviselik a játék során. Ebben a csapatépítésben egyvalami garantált, a NEVETÉS! :-)
Goldberg gép
Csapatépítéseinket az egész országban szervezzük!
 
A játékban résztvevők feladata egy olyan láncreakció szerűen működő szerkezet létrehozása, amely egy alapvetően egyszerű feladatot lehetőleg minél több, egymásból következő lépés láncolatán keresztül végez el. A mindennapi élet, a munkafolyamatok egyszerűbbé, hatékonyabbá tétele fontos törekvése az embereknek. Ebben a játékban azonban éppen ezt a törekvést tesszük félre, hiszen a feladat egy olyan „gép” , vagyis egy olyan szerkezet megtervezése és létrehozása, amely egyáltalán nem hatékony. Látszólag a "gépnek" semmi haszna, de nagyon nagy mértékben megmozgatja a résztvevők fantáziáját, kreativitását és komoly összefogásra készteti őket. Mindenki minden ötletét bevetheti, hisz ezzel is csak színesíti a gép működését.
Az első ilyen szerkezetet Rube Goldberg Pulitzer-díjas karikaturista, szerző, mérnök építette, aki a szokatlan találmányairól volt a legismertebb.

Az alábbi linken megtekinthető egy video erről a csapatépítésről:
 
https://www.youtube.com/watch?v=JoYaNGNKSdo
 
Team Challenge
Csapatépítéseinket az egész országban szervezzük!
 
Ez egy klasszikus állomásos csapatépítő, amelyben a résztvevőket csapatokra osztjuk, és minden csapatnak azonos számú küldetést, más szóval missziót kell végrehajtania. Ezek  további részfeladatokat tartalmaznak, melyek teljesítésére meghatározott időkeret áll rendelkezésre.
A csapatoknak stratégiát is kell alkotnia a vállalásokról, hiszen minden küldetés kezdetén együtt választják ki az abban található fealdatok sorrendjét és ezáltal befolyásolhatják a megszerezhető pontok számát. A missziók különböző gyakorlatokat tartalmaznak, többféle témakörben. Ügyességi feladatokat, logikai fejtörőket, kommunikációs játékokat, stb. Cél a missziók maradéktalan végrehajtása, lehetőség szerint a részfeladatok mindegyikének elvégzése. Összetett program sok izgalmas feladattal, amelyek játékos formában ugyan, de mégis közös döntések meghozatalára késztetik a csapatokat. A program végén az a csapat nyeri el a Team Game díjat, amelyik a leghatékonyabban, a legtöbb pontot elérve küzdötte, végig magát a küldetéseken.

 
Verdák
Csapatépítéseinket az egész országban szervezzük!
 
Aki valaha álmodozott autókról, annak most itt a lehetősége, hogy olyan járgányt építsen, amilyen a valóságban eddig még nem létezett! A résztvevőket csapatokra osztjuk, akik rivális autógyárakat képviselnek, amelyeket azonos feladattal bízunk meg: álmaik autóját kell elkészíteniük, majd a többi csapatnak be kell mutatniuk. Természetesen vannak bizonyos paraméterek, amelyeknek teljesülniük kell, és ezeket a paramétereket a csapatok a játék kezdetén tudják meg... :-)
A program kezdetén minden csapat megkapja a előállításhoz szükséges alapanyagokat és eszközöket. A programhoz biztosított kartondobozok és díszítő alapanyagok alkalmasak a verdák kialakításához.
A kreatív szakaszban a csapatok megtervezik és megépítik az autókat, majd a program második felében következik a prezentáció, melynek során a csapatok bemutatják a többieknek a fantasztikus
újítást, amelyet létrehoztak.

 
Boríték csata
Csapatépítéseinket az egész országban szervezzük!
 
Izgalmas játék, melyben (létszámtól függően) 15-20-30 boríték tartja izgalomban a résztvevőket. A borítékokban feladványok, rejtvények illetve kisebb ügyességi feladatok leírása található. A borítékok számozva, sorrendben várják, hogy felnyissák őket. A résztvevőketcsapatokra osztjuk, akik aztán egymással versengve küzdenek a győzelemért.
A borítékokban az egymást követő játékokat olyan módon állítjuk össze, hogy minél változatosabb legyen a nehézségi fokuk, illetve a fejtörőket dinamikusabb játék követi. Ezáltal a program időnként gondolkodtató majd újra pörgős hangulatú. A játék végén összesítjük a pontszámokat és a győztes csapat jutalma egy üveg pezsgő
Nyomozás Ötvös Csöpivel
Csapatépítéseinket az egész országban szervezzük!
 
Ötvös Csöpi nyomozó neve mindannyiunk számára ismerős, hisz a Pogány Madonnával kezdődő filmek sora és főszereplője klasszikusnak számítanak. A program során a csapatokra osztott résztvevőknek elsőként különböző játékos feladatok során kell bizonyítaniuk nyomozói tehetségüket. A feladatok természetesen valamilyen módon kapcsolódnak a filmekhez. Közben kiderül, hogy Ötvös Csöpi körzetében gyilkosság történt, és Csöpinek a sok elfoglaltsága miatt szüksége van segítőkre az ügy felderítésében. Ehhez a csapatok megkapják az eddig felvett kihallgatási jegyzőkönyveket, melyek segítségével meg kell fejteniük a bűntényt.
Az a csapat győz, amelyik leggyorsabban kitalálja, ki volt a gyilkos, mi volt az indítéka és hogyan követte el szörnyű tettét.

 
60 másodperc
Csapatépítéseinket az egész országban szervezzük!
 
A programban az ismert tv műsorban (1 perc és nyersz) látott játékokból szemezgettünk, annyi különbséggel, hogy ebben a játékban más készségeket is be kell vetniük a résztvevőknek.
A műsorból ismert ügyességi játékokatkibővítettük szellemi feladatokkal is kibővítettük, (elsősorban a gyors "kapcsolást" és az emlékezőtehetséget céba véve) is.
Így a csapatokra nem csak ügyességi feladatok várnak, hanem a memóriájukat, koncentráció  készségüket és gyors felismerőképességüket is próbára tesszük.
Minigolf – csúcs pályák/pálya csúcsok
Csapatépítéseinket az egész országban szervezzük!
 
Ez a csapatépítő tréning ötvözi a kreativitást és a versenyt. A résztvevők feladata egy minigolf pálya rendszer építése majd a delegált játékosok meg is küzdenek egymással a pályán. A résztvevőket csapatokra osztjuk, és minden csapat egyénileg építi meg a saját minigolf pálya egységét. De nem csak egy hagyományos pálya megalkotása a cél! A kreativitás fokozása érdekében különböző tematika alapján is készülhetnek a pályák. Ez lehet  Star Wars, Trónok Harca, Barbie Home, Kerékpáros, Vissza a jövőbe, X-Man, Gyűrűk ura,  stb.
Majd minden csapat delegál egy golfjátékost, aki a többi delegált játékos ellen küzdve megküzd a bajnokságon. Két győztes csapatot hirdetünk, az egyik természetesen a bajnok csapata, a másik a legkreatívabb golfpályát építő csapat.
 
 
A végrendelet
Csapatépítéseinket az egész országban szervezzük!
 
Meglepő levél érkezett egy közjegyzőtől, amelyből kiderül, hogy egy korábban ismeretlen nagybácsi sajnos elhunyt. De hátrahagyott egy végrendeletet, amely szerint az a család örökli a hatalmas vagyont, amelyik teljesíti a nagybácsi utolsó akaratát, amely egy rejtvény megfejtése. Kiderült, hogy az idős úrnak voltak kedvencei, akikért egyenesen rajongott! Ők mindannyian híres sztárok (színésznők, énekesnők) és a családok feladata az lesz, hogy a különböző ügyességi és szellemi játékok során rájöjjenek, kik ezek a hölgyek. A csapatok tehát tulajdonképpen családokat alkotnak (ehhez nevet is választanak) és az a csapat (illetve család) lesz a győztes, amelyik a játék végére az összes nevet összegyűjti