Beltéri csapatépítés

A végrendelet
Meglepő levél érkezett egy közjegyzőtől, amelyből kiderül, hogy egy korábban ismeretlen nagybácsi sajnos elhunyt. De hátrahagyott egy végrendeletet, amely szerint az a család örökli a hatalmas vagyont, amelyik teljesíti a nagybácsi utolsó akaratát, amely egy rejtvény megfejtése. Kiderült, hogy az idős úrnak voltak kedvencei, akikért egyenesen rajongott! Ők mindannyian híres sztárok (színésznők, énekesnők) és a családok feladata az lesz, hogy a különböző ügyességi és szellemi játékok során rájöjjenek, kik ezek a hölgyek. A csapatok tehát tulajdonképpen családokat alkotnak (ehhez nevet is választanak) és az a csapat (illetve család) lesz a győztes, amelyik a játék végére az összes nevet összegyűjti
Danny Ocean bandája
Te is szereted az Ocean’s filmeket? Ennek a csapatépítésnek a keretét a George Clooney főszereplésével készült Ocean's filmek adják. Ennek ellenére azoknak is ajánljuk ezt a csapatépítő programot, akik még nem látták a filmeket, mert a feladatok enélkül is megoldhatók. Danny Ocean egy újabb "melót" tervez, de nem elégedett Brad Pittel és a többiekkel. Ezért szeretné bővíteni a bandáját és a program során szeretne rátalálni az erre legalkalmasabb csapatra.
A résztvevőket csapatokra osztjuk, akik különböző játékos feladatokat oldanak meg, amelyek átvitt értelemben a filmekhez kapcsolódnak. A program befejező része egy széf számkombinációjának megfejtése. Amelyik csapat elsőként megfejti ezt, és ki tudja nyitni a széfet, az jutalmul megkapja a benne talált szajrét.
Ez a céges csapatépítés megvalósítható szabadtéren és beltéren is, 1 napos csapatépítés vagy akár céges csapatépítő hétvége keretében.

 
A jelszó
Délután van, és épp indulnátok haza a munkából. Azonban hirtelen történik valami, egy zsaroló lezárja a kapukat. A biztonsági szolgálat tehetetlen, a régi jelszóval nem nyílnak ki az ajtók. A zsaroló üzenetet is hagyott. Dobozokat találtok, bennük különböző feladatokat, amelyeket meghatározott sorrendben kell megoldani ahhoz, hogy kitaláljátok az új jelszót, és végre haza tudjatok menni.
Ez a csapatépítő program beltéren és szabadtéren is megvalósítható.
LEGO Bridge
A LEGO Bridge egy olyan csapatépítő tréning, amelynek során a résztvevők együtt hoznak létre egy hidat, és a tervezésben valamint  az építésben is csapatként, együtt dolgoznak. A feladat természetesen nem ilyen egyszerű, mivel a csapatoknak egymástól függetlenül, azonban mégis összehangoltan kell dolgozniuk ahhoz, hogy a játék végén összeálljon a híd. Ráadásul több  tényező is nezezíti az építést. A csapatok hamarosan rájönnek, hogy a siker nem csak a tervezésben, hanem főképp a nagyon pontos kommunikációban, a közösen hozott szabályok betartásában rejlik.
Erről a csapatépítésről megtekinthető egy nagy- és egy kis létszámú video felvétel:
 
 
Csokitőzsde
A Csokitőzsde egy „édes” csapatépítő élményprogram, melynek főszereplője a csokoládé. A csapatok a San Pedro Csokigyár részvényesei, és céljuk még több részvény megszerzése és ezáltal minél nagyobb tulajdonrész birtoklása a gyárban.
A program témái: a csokoládé eredete, a legnagyobb csokoládé gyártó cégek, legismertebb csoki márkák, retro csokik, és természetesen a kóstolás!
A résztvevőket csapatokra osztjuk, és minden csapat kap egy bizonyos kezdőtőkét, vagyis részvényeket. A játék során a cél természetesen minél több további részvény gyűjtése.
Világkörüli utazás - Egy játék, két feladat!
Ebben a vidám programban a résztvevőket csapatokra osztjuk, akik a Világ legkülönbözőbb nemzeteit
képviselik a játék során. Ebben a csapatépítésben egyvalami garantált, a NEVETÉS! :-)
Goldberg gép
A játékban résztvevők feladata egy olyan láncreakció szerűen működő szerkezet létrehozása, amely egy alapvetően egyszerű feladatot lehetőleg minél több, egymásból következő lépés láncolatán keresztül végez el. A mindennapi élet, a munkafolyamatok egyszerűbbé, hatékonyabbá tétele fontos törekvése az embereknek. Ebben a játékban azonban éppen ezt a törekvést tesszük félre, hiszen a feladat egy olyan „gép” , vagyis egy olyan szerkezet megtervezése és létrehozása, amely egyáltalán nem hatékony. Látszólag a "gépnek" semmi haszna, de nagyon nagy mértékben megmozgatja a résztvevők fantáziáját, kreativitását és komoly összefogásra készteti őket. Mindenki minden ötletét bevetheti, hisz ezzel is csak színesíti a gép működését.
Az első ilyen szerkezetet Rube Goldberg Pulitzer-díjas karikaturista, szerző, mérnök építette, aki a szokatlan találmányairól volt a legismertebb.

Az alábbi linken megtekinthető egy video erről a csapatépítésről:
 
https://www.youtube.com/watch?v=JoYaNGNKSdo
 
Forró nyomon – gyilkosság a Vadkacsa Hotelben
Nyomozós csapatépítés? Nálunk ezt is megtalálod!  A Vadkacsa Hotelben szörnyű gyilkosság történt, és a résztvevők feladata a bűntény felderítése. Ennek érdekében a csapatok egy mini rendőr akadémián
is részt vesznek, melynek keretében különböző játékokban, feladványokban bizonyítják nyomozói rátermettségüket. Ha sikerül a feladatokat teljesíteniük, akkor megkapják a nyomozati jegyzőkönyvet. amelyből össze tudják rakni a bűncselekményt.
Ki a tettes? Mi volt az indíték? Hogyan követte el a gyilkosságot? Ezekre a kérdésekre várjuk a választ. Ez a céges csapatépítés megvalósítható szabadtéren és beltéren is, 1 napos csapatépítés vagy akár céges csapatépítő hétvége keretében.

 
Team Game
Ez egy klasszikus állomásos csapatépítő, amelyben a résztvevőket csapatokra osztjuk, és minden csapatnak azonos számú küldetést, más szóval missziót kell végrehajtania. Ezek  további részfeladatokat tartalmaznak, melyek teljesítésére meghatározott időkeret áll rendelkezésre.
A csapatoknak stratégiát is kell alkotnia a vállalásokról, hiszen minden küldetés kezdetén együtt választják ki az abban található fealdatok sorrendjét és ezáltal befolyásolhatják a megszerezhető pontok számát. A missziók különböző gyakorlatokat tartalmaznak, többféle témakörben. Ügyességi feladatokat, logikai fejtörőket, kommunikációs játékokat, stb. Cél a missziók maradéktalan végrehajtása, lehetőség szerint a részfeladatok mindegyikének elvégzése. Összetett program sok izgalmas feladattal, amelyek játékos formában ugyan, de mégis közös döntések meghozatalára késztetik a csapatokat. A program végén az a csapat nyeri el a Team Game díjat, amelyik a leghatékonyabban, a legtöbb pontot elérve küzdötte, végig magát a küldetéseken.

 
Verdák
Aki valaha álmodozott autókról, annak most itt a lehetősége, hogy olyan járgányt építsen, amilyen a valóságban eddig még nem létezett! A résztvevőket csapatokra osztjuk, akik rivális autógyárakat képviselnek, amelyeket azonos feladattal bízunk meg: álmaik autóját kell elkészíteniük, majd a többi csapatnak be kell mutatniuk. Természetesen vannak bizonyos paraméterek, amelyeknek teljesülniük kell, és ezeket a paramétereket a csapatok a játék kezdetén tudják meg... :-)
A program kezdetén minden csapat megkapja a előállításhoz szükséges alapanyagokat és eszközöket. A programhoz biztosított kartondobozok és díszítő alapanyagok alkalmasak a verdák kialakításához.
A kreatív szakaszban a csapatok megtervezik és megépítik az autókat, majd a program második felében következik a prezentáció, melynek során a csapatok bemutatják a többieknek a fantasztikus
újítást, amelyet létrehoztak.

 
Boríték csata
Izgalmas játék, melyben (létszámtól függően) 15-20-30 boríték tartja izgalomban a résztvevőket. A borítékokban feladványok, rejtvények illetve kisebb ügyességi feladatok leírása található. A borítékok számozva, sorrendben várják, hogy felnyissák őket. A résztvevőketcsapatokra osztjuk, akik aztán egymással versengve küzdenek a győzelemért.
A borítékokban az egymást követő játékokat olyan módon állítjuk össze, hogy minél változatosabb legyen a nehézségi fokuk, illetve a fejtörőket dinamikusabb játék követi. Ezáltal a program időnként gondolkodtató majd újra pörgős hangulatú. A játék végén összesítjük a pontszámokat és a győztes csapat jutalma egy üveg pezsgő
Nyomozás Ötvös Csöpivel
Ötvös Csöpi nyomozó neve mindannyiunk számára ismerős, hisz a Pogány Madonnával kezdődő filmek sora és főszereplője klasszikusnak számítanak. A program során a csapatokra osztott résztvevőknek elsőként különböző játékos feladatok során kell bizonyítaniuk nyomozói tehetségüket. A feladatok természetesen valamilyen módon kapcsolódnak a filmekhez. Közben kiderül, hogy Ötvös Csöpi körzetében gyilkosság történt, és Csöpinek a sok elfoglaltsága miatt szüksége van segítőkre az ügy felderítésében. Ehhez a csapatok megkapják az eddig felvett kihallgatási jegyzőkönyveket, melyek segítségével meg kell fejteniük a bűntényt.
Az a csapat győz, amelyik leggyorsabban kitalálja, ki volt a gyilkos, mi volt az indítéka és hogyan követte el szörnyű tettét.

 
60 másodperc
A programban az ismert tv műsorban (1 perc és nyersz) látott játékokból szemezgettünk, annyi különbséggel, hogy ebben a játékban más készségeket is be kell vetniük a résztvevőknek.
A műsorból ismert ügyességi játékokatkibővítettük szellemi feladatokkal is kibővítettük, (elsősorban a gyors "kapcsolást" és az emlékezőtehetséget céba véve) is.
Így a csapatokra nem csak ügyességi feladatok várnak, hanem a memóriájukat, koncentráció  készségüket és gyors felismerőképességüket is próbára tesszük.
Minigolf – csúcs pályák/pálya csúcsok
Ez a csapatépítő tréning ötvözi a kreativitást és a versenyt. A résztvevők feladata egy minigolf pálya rendszer építése majd a delegált játékosok meg is küzdenek egymással a pályán. A résztvevőket csapatokra osztjuk, és minden csapat egyénileg építi meg a saját minigolf pálya egységét. De nem csak egy hagyományos pálya megalkotása a cél! A kreativitás fokozása érdekében különböző tematika alapján is készülhetnek a pályák. Ez lehet  Star Wars, Trónok Harca, Barbie Home, Kerékpáros, Vissza a jövőbe, X-Man, Gyűrűk ura,  stb.
Majd minden csapat delegál egy golfjátékost, aki a többi delegált játékos ellen küzdve megküzd a bajnokságon. Két győztes csapatot hirdetünk, az egyik természetesen a bajnok csapata, a másik a legkreatívabb golfpályát építő csapat.