Szabadtéri csapatépítés

Forró nyomon – gyilkosság a Vadkacsa Hotelben
Nyomozós csapatépítés? Nálunk ezt is megtalálod!  A Vadkacsa Hotelben szörnyű gyilkosság történt, és a résztvevők feladata a bűntény felderítése. Ennek érdekében a csapatok egy mini rendőr akadémián különböző játékokban, feladványokban bizonyítják nyomozói rátermettségüket. Ha sikerül a feladatokat teljesíteniük, akkor megkapják a nyomozati jegyzőkönyvet. amelyből össze tudják rakni a bűncselekményt.
Ki a tettes? Mi volt az indíték? Hogyan követte el a gyilkosságot? Ezekre a kérdésekre várjuk a választ. Ez a céges csapatépítés megvalósítható szabadtéren és beltéren is.
Danny Ocean bandája
Te is szereted az Ocean’s filmeket? Ennek a csapatépítésnek a keretét a George Clooney főszereplésével készült Ocean's filmek adják. Ennek ellenére azoknak is ajánljuk ezt a csapatépítő programot, akik még nem látták a filmeket, mert a feladatok enélkül is megoldhatók. Danny Ocean egy újabb "melót" tervez, de nem elégedett Brad Pittel és a többiekkel. Ezért szeretné bővíteni a bandáját és a program során szeretne rátalálni az erre legalkalmasabb csapatra.
A résztvevőket csapatokra osztjuk, akik különböző játékos feladatokat oldanak meg, amelyek átvitt értelemben a filmekhez kapcsolódnak. A program befejező része egy széf számkombinációjának megfejtése. Amelyik csapat elsőként megfejti ezt, és ki tudja nyitni a széfet, az jutalmul megkapja a benne talált szajrét. Ez a céges csapatépítés megvalósítható szabadtéren és beltéren is.
A végrendelet
Meglepő levél érkezett egy közjegyzőtől, amelyből kiderül, hogy egy eddig ismeretlen nagybácsi sajnos elhunyt. De hátrahagyott egy végrendeletet, amely szerint az a család örökli a hatalmas vagyont, amelyik teljesíti a nagybácsi utolsó akaratát, amely egy rejtvény megfejtése. Kiderült, hogy az idős úrnak voltak kedvencei, akikért egyenesen rajongott! Ők mindannyian híres sztárok, (színésznők, énekesnők) és a családok feladata az lesz, hogy a különböző ügyességi és szellemi játékok során rájöjjenek, kik ezek a hölgyek. 
A csapatok tehát tulajdonképpen családokat alkotnak (ehhez nevet is választanak) és az a csapat (illetve család) lesz a győztes, amelyik a játék végére az összes nevet összegyűjti.
Team Challenge
Ez egy klasszikus állomásos csapatépítő, amelyben a résztvevőket csapatokra osztjuk, és minden csapatnak azonos számú küldetést, más szóval missziót kell végrehajtania. Ezek  további részfeladatokat tartalmaznak, melyek teljesítésére meghatározott időkeret áll rendelkezésre.
A csapatoknak stratégiát is kell alkotnia a vállalásokról, hiszen minden küldetés kezdetén együtt választják ki az abban található fealdatok sorrendjét és ezáltal befolyásolhatják a megszerezhető pontok számát. A missziók különböző gyakorlatokat tartalmaznak, többféle témakörben. Ügyességi feladatokat, logikai fejtörőket, kommunikációs játékokat, stb. Cél a missziók maradéktalan végrehajtása, lehetőség szerint a részfeladatok mindegyikének elvégzése. Összetett program sok izgalmas feladattal, amelyek játékos formában ugyan, de mégis közös döntések meghozatalára késztetik a csapatokat. A program végén az a csapat nyeri el a Team Challenge díjat, amelyik a leghatékonyabban, a legtöbb pontot elérve küzdötte, végig magát a küldetéseken.

 
A jelszó
Délután van, és épp indulnátok haza a munkából. Azonban hirtelen történik valami, egy zsaroló lezárja a kapukat. A biztonsági szolgálat tehetetlen, a régi jelszóval nem nyílnak ki az ajtók. A zsaroló üzenetet is hagyott. Dobozokat találtok, bennük különböző feladatokat, amelyeket meghatározott sorrendben kell megoldani ahhoz, hogy kitaláljátok az új jelszót, és végre haza tudjatok menni.
Ez a csapatépítő program megvalósítható szabadtéren és beltéren is.
Városi séta csapatépítések
Városi kalandtúra csapatépítő programjaink ötvözik a játékot és szebbnél szebb városaink megismerését. Ez a csapatépítő program játékos formában kalauzolja végig a résztvevőket a történelmi városnegyedekben, melynek során a csapatok olyan részleteket fedeznek fel a kis eldugott utcákban, és olyan történeteket ismernek meg, amelyek gyakran még a helyieknek is újdonságot jelentenek.
Játékunkban a résztvevőket  csapatokra osztjuk, akik a belvárosi utcákon, parkokban sétálva megismerkednek a város látnivalóival, történetének fontosabb eseményeivel, leghíresebb lakóival. A csapatépítés végén győztest is hirdetünk, a legügyesebb csapat jutalma egy üveg pezsgő.
Városaink: Szentendre, Balatonfüred, Siófok, Szeged, Pécs, Veszprém Sopron, Győr, Gyula, Eger, Balatonszemes, Budai Vár, de igény szerint szívesen kidolgozzunk más településre is ezt a csapatépítő programot)
 
Goldberg gép
A játékban résztvevők feladata egy olyan láncreakció szerűen működő szerkezet létrehozása, amely egy alapvetően egyszerű feladatot lehetőleg minél több, egymásból következő lépés láncolatán keresztül végez el. A mindennapi élet, a munkafolyamatok egyszerűbbé, hatékonyabbá tétele fontos törekvése az embereknek. Ebben a játékban azonban éppen ezt a törekvést tesszük félre, hiszen a feladat egy olyan „gép” , vagyis egy olyan szerkezet megtervezése és létrehozása, amely egyáltalán nem hatékony.
Látszólag a "gépnek" semmi haszna, de nagyon nagy mértékben megmozgatja a résztvevők fantáziáját, kreativitását és komoly összefogásra készteti őket. Mindenki minden ötletét bevetheti, hisz ezzel is csak színesíti a gép működését. Az első ilyen szerkezetet Rube Goldberg Pulitzer-díjas karikaturista, szerző, mérnök építette, aki a szokatlan találmányairól volt a legismertebb
Az alábbi linken megtekinthető egy video erről a csapatépítésről:
 
GPS Erdei kalandtúra
A GPS kalandtúra egy olyan csapatépítő program, melynek során a résztvevők kisebb csapatokban GPS készülékek segítségével tájékozódva járnak be egy erdei útvonalat. Útközben különböző játékokban is részt vesznek, és néhány  dobozt is elrejtünk az erdőben, amelyek a geocaching-hez hasonlóan különböző informácókat, vagy kis ajándékokat rejtenek. Olyan csoportoknak ajánljuk, akik szeretik a természetet, az erdei környezetet, és szívesen sétálnak.
A résztvevőket  csapatokra osztjuk, akik egy meghatározott pontból  indulnak el, mindegyikük a saját útvonalán. Minden csapat kap egy kísérőt. A program végén a csapatok egy pontban újra találkoznak. A játék végén győztes csapatot hirdetünk az útközben megoldott feladatok során szerzett pontok alapján.
Kasszasiker
Ugye Te is álmodoztál már róla, milyen lehet egy igazi kasszasikerben szerepelni? Egy ilyen lehetőség Hollywoodban rögtön a stúdiók kedvencévé tehet!
Most itt a lehetőség, bárki sztárrá válhat egy rövid időre. A résztvevőket csapatokra osztjuk akik egy igazi filmforgatáson vesznek részt. Az operatőrt mi biztosítjuk, de az összes többi funkció (forgatókönyvíró, rendező, főszereplő, mellékszereplő, sminkes, jelmez) már a csapatok feladata. A filmek lehetnek céges témák, vagy előre, közösen meghatározott topikok.
Ez már önmagában is érdekes, de azért mi beépítünk egy kis csavart is a programba :-)
A szerzetes titka
A kolostor legöregebb szerzetese nemrég sajnos elhunyt, de szerencsére még idejében papírra vetette az általa készített, messze földön híres gyógyító elixír összetételét. Illetve csak egy részét, mert a többivel egy kis furfangot eszelt ki. Azon az éjszakán, amikor érezte hogy már csak néhány óra van hátra az életéből, egyesével behívta cellájába a többi barátot. Mindegyiknek csak egy alkotóelemet árult el azért, hogy a csodaitalt ezentúl mindig együtt főzzék meg a kolostorban. A feladat a csodaital összetevőinek kitalálása.
A résztvevőket csapatokra osztjuk, akik különböző játékos feladatok megoldása során hozzájutnak a csodaital összetevőinek listájához. Minden játékállomáson egy hozzávalót szereznek meg. Az utolsó feladat befejezését követően az a csapat lesz a győztes, amelyiknek sikerült a csodaital minden alkotórészét összegyűjtenie.
Ez a céges csapatépítés megvalósítható szabadtéren és beltéren is. 
Őrült futam
Ebben a ládaderbi csapatépítő programban a résztvevők saját Forma 1-es csapatokat alakítanak és megtervezik, majd megépítik egyedi versenyautóikat. A csapatépítés záró része természetesen egy izgalmas autóverseny.
A versenyautóknak egyedi, emberi erőforrás meghajtással kell rendelkezniük (lábbal hajtós, társak által betolós, stb.) ezáltal a klasszikus láda derbi hagyományait követik. A csapatépítő program során minden szükséges alapanyagot és eszközt és szerszámot a versenyistállók rendelkezésére bocsátunk. Ezekből kell megalkotni a csúcsmodellt, amelyet természetesen dekorálni is érdemes, hiszen a pontozásnak ez is része. Tesztpilóták, csapatfőnökök, mérnökök, szerelők, reklámszakemberek, csupa vonzó pozíció, amelyeket most bárki betölthet :-)
Az alábbi linken megtekinthető egy rövid video erről a csapatépítésről:  
 
 
60 másodperc
Ebben a csapatépítő  programban  az ismert tv műsorban (1 perc és nyersz) látott játékokból szemezgettünk, annyi különbséggel, hogy ebben a játékban más készségeket is be kell vetniük a résztvevőknek. A műsorból ismert ügyességi játékokat kibővítettük szellemi feladatokkal (elsősorban a gyors "kapcsolást" és a memóriát céba véve)l is. Így a csapatokra nem csak ügyességi feladatok várnak, hanem a memóriájukat, koncentráció készségüket és gyors felismerőképességüket is próbára tesszük.
Pörgős játék után a győztes csapat megérdemelt jutalma egy üveg pezsgő!
Túlélők – Szabadulás az idő fogságából
A résztvevők időviharba kerülnek, és így végig kell járniuk az emberiség történelmének nagyobb állomásait. A cél, hogy minden csapat visszajusson a jelenbe. A résztvevőket csapatokra osztjuk, és minden csapat végiglátogat minden játékállomást – vagyis történelmi időszakot -, ahol különböző játékos feladatok várják. Ha sikerül átjutniuk az összes időszakon a csapatoknak, akkor visszajuthatnak a mai korba.
A csapatok óriási időugrásokat is megtesznek annak érdekében, hogy teljesítsék a feladatot. Ez a csapatépítő program egyaránt magában foglal ügyességi és logikai feladatokat.
 
Városi séta csapatépítés Balatonfüreden
Szinte mindenki volt már Balatonfüreden, de vajon mennyire sikerült a strandoláson, fagyizáson kívül megismerni ezt a csodálatos települést?  Ez a csapatépítő tréning játékos formában kalauzolja végig a résztvevőket Balatonfüred reformkori városrészében, melynek során a csapatok érdekes történeteket, látnivalókat  fedeznek fel a kis eldugott utcákban. A résztvevők bejárják a Tagore sétány és a móló környékét, ahol meglepően sok történelmi és kulturális érdekesség koncentrálódik, és persze korabeli bulvár hírek is előkerülnek. A csapatépítés során a résztvevők megismerkednek Balatonfüred híres lakóival, egy különleges desszerttel és picit a régió boraival is.
 
A nagy balhé
Al Capone, Bugsy Siegel, Lucky Luciano, ki ne ismerné ezeket a neveket? A 20-as években, a szesztilalom idején tevékenykedtek ezek az urak, akik illegális szeszcsempészettel, szerencsejátékkal kerestek vagyonokat. Játékunkban a résztvevők is belecsöppennek ebbe a zűrös világba, ahol immár ők is mint szeszcsempészek keresik a kenyérrevalót... A résztvevőket csapatokra osztjuk, akiket óriási megtiszteltetés ér. Mindjárt a program elején a Capo di tutti capi üdvözli őket és meginvitál mindenkit egy izgalmas csapatépítő programra.
A csapatépítő program egy végső megmérettetéssel zárul, az a szeszcsempész csapat, amelyik ki tudja rabolni a legnagyobb rivális banda széfjét, megkapja a benne található féltve őrzött zsákmányt.
 
Nyomozás Ötvös Csöpivel
Ötvös Csöpi nyomozó neve mindannyiunk számára ismerős, hisz a Pogány Madonnával kezdődő filmek sora és főszereplője sokunk kedvencei. A program során a csapatokra osztott résztvevőknek elsőként különböző játékos feladatok során kell bizonyítaniuk nyomozói tehetségüket. A feladatok természetesen valamilyen formában kapcsolódnak a filmekhez. Közben kiderül, hogy Ötvös Csöpi körzetében gyilkosság történt, és Csöpinek a sok elfoglaltsága miatt szüksége van segítőkre az ügy felderítésében. Ehhez a csapatok megkapják az eddig felvett kihallgatási
jegyzőkönyveket, melyek segítségével meg kell fejteniük a bűntényt. Az a csapat győz, amelyik leggyorsabban kitalálja, ki volt a gyilkos, mi volt az indítéka és hogyan követte el szörnyű tettét.
Hello Tourist
Magyarország idegenforgalmi látnivalói ihlették ezt a mozgalmas, vidám csapatépítő tréninget. A különböző tájakhoz, történelmi, valamint kulturális nevezetességekhez tematikusan kapcsolódó csapatépítő feladatok között találhatók játékos, vicces, ügyességi és logikai játékok is.
A résztvevőket csapatokra osztjuk, akik a különböző játékállomásokon képzeletben az ország különböző régióit járják be, és az ott található látványosságokoz és érdekességekhez kapcsolódó feladatokat oldják meg.  Természetetesen eközben pontokat is gyűjtenek, ily módon óriási verseny alakul ki az "országjárás" közben. A csapatépítő tréning győztese a legtöbb pontot szerzett csapat.
 
Kalandos Balatonszemes
Ebben a csapatépítő programban a résztvevők Balatonszemessel ismerkednek meg. Ez a kis balaton-parti város tele van meglepetésekkel!
Váratlanul sok felfedeznivalót kínál ez a település, melyeket a csapatok egy hosszabb séta során ismernek meg. A látnivalók önmagukban is gazdag programot nyújtanának, de a hozzájuk kapcsolódó csapatépítő  feladatok tovább színesítik a  programot, melynek elmaradhatatlan része egy közös fagyizás is.
 
Falusi Olimpia
Falusi Olimpia csapatépítő programunkban a résztvevők csapatokra osztva olyan ügyességi feladatok és vicces játékok során versenyeznek egymással, amelyeket korábban a pusztai betyárok, pásztorok is játszottak egymás között. Mint például: talicskatolás, tojás elkapó verseny, sodrófa hajítás, szögbeverés, patkóhalyítás, gólyalábazás, stb. A Játékos feladatok során a csapatok pontokat gyűjtenek, és ezek alapján hirdetünk a csapatépítés végén győztes csapatot.
 
Top Secret
Ebben a csapatépítő programban a legkülönbözőbb filmes titkos ügynökök fognak össze annak érdekében, hogy végleg megszabadítsák a világot a rá leselkedő gonoszoktól. Ehhez viszont segítségre van szükségük, ezért a csapatokat arra kérik, gyakoroljanak együtt, sajátítsák el egy jó ügynök speciális képességeit. Olyan híres ügynökök lesznek az „oktatók”, mint James Bond, Kingsman, Jason Bourne, Ethan Hunt, Nikita, Frank Drebin vagy J ügynök.... A csapatépítés során a kiképzést egy új fegyver kifejlesztésével koronázzák meg, amit a csapatok együtt próbálnak ki.
 
Kalózkaland
Ebben a csapatépítő programban a kalózok fogságba ejtik a résztvevőket, akiknek ezt követően át kell esniük egy "gyorstalpaló" kalóz tanfolyamon. A feladatok mozgalmasak, játékosak, és a féllábú kalózkapitány, a papagáj na meg a rumoshordó is főszerephez jut. Vidám csapatépítő program, könnyed kikapcsolódás.
 
Mókus Őrs
„Azok a régi szép idők...” - sokszor hallhattuk ezeket a szavakat azoktól, akik az 1990. előtti időkben élték gyermekkorukat, és kisdobosok illetve úttörők is voltak. Ebben a csapatépítő tréningben egy úttörőtábor hangulata elevenedik meg. Olyan játékok és aktivitások várják a résztvevőket, amelyek mosolyt csalnak az arcukra és nosztalgikus érzéseket keltenek.
De a program egyúttal verseny is, így az egyes Őrsök (őrsvezetővel az élükön) megküzdenek egymással a játékok során a győzelemért.
 
Kartonhajó Regatta
Igazi nyári, vízparti csapatépítés! Kreativ és őrülten vidám csapatépítő tréning, melyben a csapatok feladata kartonból, bambusz rudakból, Duck Tape ragasztószalagból és mindenféle színes díszítő anyagból olyan kartonhajók építése, amelyekben legalább egy ember el tud jutni a rajttól a célig. Természetesen a vízben! Ez a vízparti csapatépítő program laza hangulatban zajlik,és a legőrültebb ötleteknek is teret biztosít. Díjazzuk a leggyorsabb és a legszebb hajót!
A kastély kincse
A csapatok már a program előtt kapnak egy kis leírást, amely az elveszett családi kincsek rejtélyéről szól. A gróf  felesége rejtette el őket, amikor veszélybe került a család, mivel nem álltak át a császári hadsereg oldalára a Szabadságharc során. A program kezdetén a résztvevőket csapatokra osztjuk, akik a kastélyban  indulnak el megkeresni a rejtélyes kincset.
A csapatok a kastélyban és a kastély parkjában különböző feladványok, rejtvények és ügyességi feladatok megoldásával jutnak pontról pontra a rejtély megfejtésében.  A győztes csapat - aki megtalálja a kincs rejtekhelyét - természetesen jutalmat kap!
Nemzetek Olimpiája
A Világ elmondhatatlanun sokszínű és, sok-sok különböző kultúra, nyelv, hagyomány és népszokás. De vannak hasonlóságok is közöttünk. ilyen például, hogy minden országban szeretik az erőpróbákat. Ezek közül az erőpróbák közül válogattunk össze néhányat, ezek alkotják a csapatépítés alapját. A játék állomásokon egy-egy országra jellemző ügyességi játék várja a résztvevőket, ezeket országok zászlajával jelöljük. A csapatok teljesítményét menetlevélben rögzítjük. A játékok végén ünnepélyes eredményhirdetés és díjazás vár a résztvevőkre.
A játékok egy nagy körben kerülnek telepítése. A csapatok akár forgószínpadszerűen körbe járhatnak és minden állomáson egyénileg méretettnek meg, de akár minden állomáson sorversenyben is, így fokozva a hangulatot. A játékokban a csapat összteljesítményét mérjük. A program végén ünnepélyes eredményhirdetés és díjazás vár a résztvevőkre.
Visegrád kincse
Visegrád sokáig királyi székhely volt, és már a reneszánsz idején virágzott ez a kis település. Csapatépítő programunk során egy eltűnt reneszánsz kincset kell megtalálniuk a résztvevőknek a városban. Kis létszámú (maximum 20-25 fős ) csoport részére javasoljuk. A csapatok a templom környékéről indulnak el, és különböző feladatok, rejtvények megoldásával jutnak tovább pontról pontra. Útközben a település néhány lakója is a csapatok segítségére lehet, ezért "nyitott szemmel" kell járniuk.
 
Minigolf – csúcs pályák/pálya csúcsok
Ez a csapatépítő tréning ötvözi a kreativitást és a versenyt. A résztvevők feladata egy minigolf pálya rendszer építése hétköznapi tárgyakból,  majd a delegált játékosok meg is küzdenek egymással a pályán. A résztvevőket csapatokra osztjuk, és minden csapat egyénileg építi meg a saját minigolf pálya egységét. De nem csak egy hagyományos pálya megalkotása a cél! A kreativitás fokozása érdekében különböző tematika alapján is készülhetnek a pályák. Ez lehet  Star Wars, Trónok Harca, Barbie Home, Kerékpáros, Vissza a jövőbe, X-Man, Gyűrűk ura,  stb. Majd minden csapat delegál egy golfjátékost, aki a többi delegált játékos ellen küzdve megküzd a bajnokságon. Két győztes csapatot hirdetünk, az egyik természetesen a bajnok csapata, a másik a legkreatívabb golfpályát építő csapat.
Nőnap
A 20. században a nők munkája felértékelődött, munkájukat és a családban betöltött szerepüket egyre inkább elismeri a társadalom. De azért van még helye a fejlődésnek ezen a téren.  Játékunkban híres nőkre emlékezünk, akik a saját korukban meghatározó befolyással bírtak a történelemre, művészetekre, divatra, stb. A résztvevőket csapatokra osztjuk, amelyek különböző játékállomásokat járnak végig. Minden állomáson animátorunk egy újabb feladattal, játékkal várja a csapatot.
Ebben a csapatépítő programban olyan meghatározó hölgyek munkásságát elevenítjük fel, mint Mata Hari, Marie Curie, Polgár Judit, Madonna, Amelia Erhart, Coco Chanel, Madame de Pompadour, stb.
Drágán add
McClane hadnagynak segítségre van szüksége! A világot meg kell menteni, mert Simon megint új gonoszságot  eszelt ki. Simont senki sem látta, a holléte is kérdéses. Egy biztos: folyamatosan változtatja a helyét, de valahol a környéken bujkál. Csapatotok a nyomozás közepébe csöppen. Úgy tudjátok folytatni a kutatást, ha figyeltek az újabb és újabb felbukkanó jelekre. Ezek a jelek jöhetnek McClane-től – aki tőletek függetlenül, de veletek párhuzamosan nyomoz -, illetve találhattok jeleket olyan feladatok sikeres megoldása során is, amelyekre Simon utasít benneteket.
Pontról pontra haladtok, és az egyes pontokon különböző feladatok várnak Rátok. Nagy a tét, csak az a csapat győzhet, amelyik meg tudja menteni a Világot!
Hajótöröttek
Izgalmas nyári, vízparti csapatépítés! A munkatársak egy képzeletbeli hajókirándulásra indultak, de az idő rosszra fordult, a hajó elsüllyedt, és a résztvevők az életükért küzdve menekültek. Szerencsére mindenkinek sikerült partot érnie, de most az a feladat, hogy egyrészt el tudják juttatni az SOS szignált a legközelebb erre járó hajónak, másrészt addig is túl kell élni a szigeten.
A résztvevőket csapatokra osztjuk, és megkezdődik a túlélésért folytatott küzdelem. Menedék építés, élelem gyűjtés, vadászat, bennszülöttek. Sok feladatot kell megoldani, amíg megérkezik a segítség!