Szabadtéri csapatépítés

Földön, vízen, levegőben
Csapatépítéseinket az egész országban szervezzük!
 
180 nap alatt a Föld körül? Ennyi időnk nincs, de csapatépítésünk során 2-2,5 óra alatt is be tudjátok járni a világot. A játékot olyan csoportoknak ajánljuk, akik kellemes körülmények között, szórakoztató módon szeretnének elfelejtkezni egy kicsit a mindennapi kihívásokról. A résztvevőket csapatokra osztjuk, akik egymással versenyeznek abban, hogy adott idő alatt melyik csapat tud több országba “elutazni” minél kisebb költséggel. Ez a csapatépítés megvalósítható szabadtéren és beltéren is. Ebben az izgalmas programban logikai feladatok, kvízkérdések, ügyességi játékok váltakoznak.

 
Forró nyomon – gyilkosság a Vadkacsa Hotelben
Csapatépítéseinket az egész országban szervezzük!
 
Nyomozós csapatépítés? Nálunk ezt is megtalálod!  A Vadkacsa Hotelben szörnyű gyilkosság történt, és a résztvevők feladata a bűntény felderítése. Ennek érdekében a csapatok egy mini rendőr akadémián különböző játékokban, feladványokban bizonyítják nyomozói rátermettségüket. Ha sikerül a feladatokat teljesíteniük, akkor megkapják a nyomozati jegyzőkönyvet. amelyből össze tudják rakni a bűncselekményt.
Ki a tettes? Mi volt az indíték? Hogyan követte el a gyilkosságot? Ezekre a kérdésekre várjuk a választ. Ez a céges csapatépítés megvalósítható szabadtéren és beltéren is.
Lovagok, várak, csaták
Csapatépítéseinket az egész országban szervezzük!
 
Ti is szeretitek a középkori várakról, lovagi tornákról szóló történeteket? Gondoltatok már arra, milyen lehetett egy várat megvédeni az ellenségtől? Milyen lehetett a középkori hősies lovagok élete?Ha igen, akkor ez a csapatépítés Rátok vár!
A játékot olyan csoportoknak ajánljuk, akik szívesen ötvözik a kreatív feladatokat a mozgalmas ügyességi játékokkal. Akik kellemes körülmények között, szórakoztató módon szeretnének  elfelejtkezni egy kicsit a mindennapi kihívásokról. A résztvevőket csapatokra osztjuk, akik középkori királyságokat alkotnak és megpróbálják bevenni egymás várát. A győztes csapat jutalma a hősies küzdelem után egy üveg pezsgő.
 
Danny Ocean bandája
Csapatépítéseinket az egész országban szervezzük!
 
Te is szereted az Ocean’s filmeket? Ennek a csapatépítésnek a keretét a George Clooney főszereplésével készült Ocean's filmek adják. Ennek ellenére azoknak is ajánljuk ezt a csapatépítő programot, akik még nem látták a filmeket, mert a feladatok enélkül is megoldhatók. Danny Ocean egy újabb "melót" tervez, de nem elégedett Brad Pittel és a többiekkel. Ezért szeretné bővíteni a bandáját és a program során szeretne rátalálni az erre legalkalmasabb csapatra.
A résztvevőket csapatokra osztjuk, akik különböző játékos feladatokat oldanak meg, amelyek átvitt értelemben a filmekhez kapcsolódnak. A program befejező része egy széf számkombinációjának megfejtése. Amelyik csapat elsőként megfejti ezt, és ki tudja nyitni a széfet, az jutalmul megkapja a benne talált szajrét. Ez a céges csapatépítés megvalósítható szabadtéren és beltéren is.
MacGyver a Világ megmentője
Csapatépítéseinket az egész országban szervezzük!
 
Gyerekkorunk egyik hőse,a találékony Macgyver titkosügynök adta ennek a csapatépítő programnak az alapötletét. Macgyver arról vált ismertté, hogy bármilyen felmerülő problémát meg tudott oldani a “többet ésszel, mint erővel” elv alapján.
Játékunkban a résztvevőket csapatokra osztjuk, akik különböző felmerülő problémákkal találják szemben magukat, amelyekre a rendelkezésre álló alapanyagok segítségével meg kell alkotniuk a megoldásra alkalmas szerkezetet. Hol egy földalatti robbanás, vagy egy mérgeket szállító lezuhant repülőgép a gond, hol több milliárd hangyától kell megvédeni egy várost, vagy egy hajó fedélzetén kell bombát hatástalanítani. Mindig történik valami :-) A csapatok kitalálják az adott probléma megoldására a szerintük legalkalmasabb szerkezetet, és a program második felében egy kis bemutató keretében prezentálják az alkotást. A program időtartama kb. 2 óra.
 
Team Challenge
Csapatépítéseinket az egész országban szervezzük!
 
Ez egy klasszikus állomásos csapatépítő, amelyben a résztvevőket csapatokra osztjuk, és minden csapatnak azonos számú küldetést, más szóval missziót kell végrehajtania. Ezek  további részfeladatokat tartalmaznak, melyek teljesítésére meghatározott időkeret áll rendelkezésre.
A csapatoknak stratégiát is kell alkotnia a vállalásokról, hiszen minden küldetés kezdetén együtt választják ki az abban található fealdatok sorrendjét és ezáltal befolyásolhatják a megszerezhető pontok számát. A missziók különböző gyakorlatokat tartalmaznak, többféle témakörben. Ügyességi feladatokat, logikai fejtörőket, kommunikációs játékokat, stb. Cél a missziók maradéktalan végrehajtása, lehetőség szerint a részfeladatok mindegyikének elvégzése. Összetett program sok izgalmas feladattal, amelyek játékos formában ugyan, de mégis közös döntések meghozatalára késztetik a csapatokat. A program végén az a csapat nyeri el a Team Challenge díjat, amelyik a leghatékonyabban, a legtöbb pontot elérve küzdötte, végig magát a küldetéseken.

 
Az ideális város
Csapatépítéseinket az egész országban szervezzük!
 
Ki ne élne szívesen egy olyan városban, amelynek minden négyzetcentiméterét olyan módon tervezték meg, hogy ideális helyszíne legyen a szabadidőnek, családi programoknak, munkának, stb.
Egy város, amelyet organikusan alakítanak ki a benne élők, a közösség és a privát szféra igényeit figyelembe véve. Ebben a csapatépítésben a résztvevőket csapatokra osztjuk, akik megtervezik és felépítik az ideális várost, amely egyenlőre csak álmainkban létezik. Ennek az ideális településnek a megtervezése komoly egyeztetést igényel, és csak ezt követi az építés. A csapatokon belül a csapatvezetők összegyűjtik az ötleteket, fontossági sorrendet, és ezt követően egyeztetnek a többi csapattal az egymáshoz illeszkedő városrészekről. Hiszen az utaknak, járdáknak is illeszkedniük kell. A csapatok feladata ezután a rendelkezésükre bocsátott alapanyagokból meghatározott arányban megépíteni a platformokon a saját városrészüket. Az egyes városrészeket speciális platformokon építik fel, amelyek össze illeszthetők.

 
Katapult, az ókori csodafegyver
Csapatépítéseinket az egész országban szervezzük!
 
 
Archimédészhez kötjük az első katapult tervét és megépítését. Szürakusza római ostrománál vetette be az első ilyen szerkezetet, és sikerrel járt. A római csapatok nem tudták bevenni a várost, (bár később sikerült nekik, de csak egy csellel, és szegény Archimédész nem kerülhette el a zsenik gyakori sorsát, és életével fizetett tudásáért.)
Ebben a programban a résztvevőket csapatokra osztjuk, és a feladatuk az lesz, hogy építsék meg a saját katapultjukat. Az építést természetesen verseny követi, hiszen mi másból derülne ki, melyik a legjobb alkotás, mint a röppálya hosszából? A győztes csapat jutalmat érdemel!
Városi séta csapatépítések
Csapatépítéseinket az egész országban szervezzük!
 
Városi kalandtúra csapatépítő programjaink ötvözik a játékot és szebbnél szebb városaink megismerését. Ez a csapatépítő program játékos formában kalauzolja végig a résztvevőket a történelmi városnegyedekben, melynek során a csapatok olyan részleteket fedeznek fel a kis eldugott utcákban, és olyan történeteket ismernek meg, amelyek gyakran még a helyieknek is újdonságot jelentenek.
Játékunkban a résztvevőket  csapatokra osztjuk, akik a belvárosi utcákon, parkokban sétálva megismerkednek a város látnivalóival, történetének fontosabb eseményeivel, leghíresebb lakóival. A csapatépítés végén győztest is hirdetünk, a legügyesebb csapat jutalma egy üveg pezsgő.
Városaink: Szentendre, Balatonfüred, Siófok, Szeged, Esztergom, Pécs, Veszprém Sopron, Győr, Gyula, Eger, Balatonszemes, Budai Vár, de igény szerint szívesen kidolgozzunk más településre is ezt a csapatépítő programot)
 
Goldberg gép
Csapatépítéseinket az egész országban szervezzük!
 
A játékban résztvevők feladata egy olyan láncreakció szerűen működő szerkezet létrehozása, amely egy alapvetően egyszerű feladatot lehetőleg minél több, egymásból következő lépés láncolatán keresztül végez el. A mindennapi élet, a munkafolyamatok egyszerűbbé, hatékonyabbá tétele fontos törekvése az embereknek. Ebben a játékban azonban éppen ezt a törekvést tesszük félre, hiszen a feladat egy olyan „gép” , vagyis egy olyan szerkezet megtervezése és létrehozása, amely egyáltalán nem hatékony.
Látszólag a "gépnek" semmi haszna, de nagyon nagy mértékben megmozgatja a résztvevők fantáziáját, kreativitását és komoly összefogásra készteti őket. Mindenki minden ötletét bevetheti, hisz ezzel is csak színesíti a gép működését. Az első ilyen szerkezetet Rube Goldberg Pulitzer-díjas karikaturista, szerző, mérnök építette, aki a szokatlan találmányairól volt a legismertebb
Az alábbi linken megtekinthető egy video erről a csapatépítésről:
 
GPS Erdei kalandtúra
Csapatépítéseinket az egész országban szervezzük!
 
A GPS kalandtúra egy olyan csapatépítő program, melynek során a résztvevők kisebb csapatokban GPS készülékek segítségével tájékozódva járnak be egy erdei útvonalat. Útközben különböző játékokban is részt vesznek, és néhány  dobozt is elrejtünk az erdőben, amelyek a geocaching-hez hasonlóan különböző informácókat, vagy kis ajándékokat rejtenek. Olyan csoportoknak ajánljuk, akik szeretik a természetet, az erdei környezetet, és szívesen sétálnak.
A résztvevőket  csapatokra osztjuk, akik egy meghatározott pontból  indulnak el, mindegyikük a saját útvonalán. Minden csapat kap egy kísérőt. A program végén a csapatok egy pontban újra találkoznak. A játék végén győztes csapatot hirdetünk az útközben megoldott feladatok során szerzett pontok alapján.
Kasszasiker
Csapatépítéseinket az egész országban szervezzük!
 
Ugye Te is álmodoztál már róla, milyen lehet egy igazi kasszasikerben szerepelni? Egy ilyen lehetőség Hollywoodban rögtön a stúdiók kedvencévé tehet!
Most itt a lehetőség, bárki sztárrá válhat egy rövid időre. A résztvevőket csapatokra osztjuk akik egy igazi filmforgatáson vesznek részt. Az operatőrt mi biztosítjuk, de az összes többi funkció (forgatókönyvíró, rendező, főszereplő, mellékszereplő, sminkes, jelmez) már a csapatok feladata. A filmek lehetnek céges témák, vagy előre, közösen meghatározott topikok.
Ez már önmagában is érdekes, de azért mi beépítünk egy kis csavart is a programba :-)
A szerzetes titka
Csapatépítéseinket az egész országban szervezzük!
 
A kolostor legöregebb szerzetese nemrég sajnos elhunyt, de szerencsére még idejében papírra vetette az általa készített, messze földön híres gyógyító elixír összetételét. Illetve csak egy részét, mert a többivel egy kis furfangot eszelt ki. Azon az éjszakán, amikor érezte hogy már csak néhány óra van hátra az életéből, egyesével behívta cellájába a többi barátot. Mindegyiknek csak egy alkotóelemet árult el azért, hogy a csodaitalt ezentúl mindig együtt főzzék meg a kolostorban. A feladat a csodaital összetevőinek kitalálása.
A résztvevőket csapatokra osztjuk, akik különböző játékos feladatok megoldása során hozzájutnak a csodaital összetevőinek listájához. Minden játékállomáson egy hozzávalót szereznek meg. Az utolsó feladat befejezését követően az a csapat lesz a győztes, amelyiknek sikerült a csodaital minden alkotórészét összegyűjtenie.
Ez a céges csapatépítés megvalósítható szabadtéren és beltéren is. 
Őrült futam
Csapatépítéseinket az egész országban szervezzük!
 
Ebben a ládaderbi csapatépítő programban a résztvevők saját Forma 1-es csapatokat alakítanak és megtervezik, majd megépítik egyedi versenyautóikat. A csapatépítés záró része természetesen egy izgalmas autóverseny.
A versenyautóknak egyedi, emberi erőforrás meghajtással kell rendelkezniük (lábbal hajtós, társak által betolós, stb.) ezáltal a klasszikus láda derbi hagyományait követik. A csapatépítő program során minden szükséges alapanyagot és eszközt és szerszámot a versenyistállók rendelkezésére bocsátunk. Ezekből kell megalkotni a csúcsmodellt, amelyet természetesen dekorálni is érdemes, hiszen a pontozásnak ez is része. Tesztpilóták, csapatfőnökök, mérnökök, szerelők, reklámszakemberek, csupa vonzó pozíció, amelyeket most bárki betölthet :-)
Az alábbi linken megtekinthető egy rövid video erről a csapatépítésről:  
 
 
60 másodperc
Csapatépítéseinket az egész országban szervezzük!
 
Ebben a csapatépítő  programban  az ismert tv műsorban (1 perc és nyersz) látott játékokból szemezgettünk, annyi különbséggel, hogy ebben a játékban más készségeket is be kell vetniük a résztvevőknek. A műsorból ismert ügyességi játékokat kibővítettük szellemi feladatokkal (elsősorban a gyors "kapcsolást" és a memóriát célba véve) is. Így a csapatokra nem csak ügyességi feladatok várnak, hanem a memóriájukat, koncentráció készségüket és gyors felismerőképességüket is próbára tesszük.
Pörgős játék után a győztes csapat megérdemelt jutalma egy üveg pezsgő!
A kastély kincse
Csapatépítéseinket az egész országban szervezzük!
 
A résztvevők a játék kezdetén kapnak egy kis leírást, amely az elveszett családi kincsek rejtélyéről szól. A grófi család egyik tagja rejtette el őket, amikor elmenekült a család a háborút követően.
A program kezdetén a résztvevőket csapatokra osztjuk, akik a kastély parkjában, és a kastélyben klasszikus forgószínpados csapatépítés során keresik meg a kincset.
Energizáló program sok-sok játékos feladattal, melyek tartalmaznak ügyességi játékokat és szellemi feladványokat egyaránt, így a különböző habitusú résztvevők közül is mindenki talál testhezálló kihívást.
 
Nyomozás Ötvös Csöpivel
Csapatépítéseinket az egész országban szervezzük!
 
Ötvös Csöpi nyomozó neve mindannyiunk számára ismerős, hisz a Pogány Madonnával kezdődő filmek sora és főszereplője sokunk kedvencei. A program során a csapatokra osztott résztvevőknek elsőként különböző játékos feladatok során kell bizonyítaniuk nyomozói tehetségüket. A feladatok természetesen valamilyen formában kapcsolódnak a filmekhez. Közben kiderül, hogy Ötvös Csöpi körzetében gyilkosság történt, és Csöpinek a sok elfoglaltsága miatt szüksége van segítőkre az ügy felderítésében. Ehhez a csapatok megkapják az eddig felvett kihallgatási
jegyzőkönyveket, melyek segítségével meg kell fejteniük a bűntényt. Az a csapat győz, amelyik leggyorsabban kitalálja, ki volt a gyilkos, mi volt az indítéka és hogyan követte el szörnyű tettét.
Városi séta csapatépítés Balatonfüreden
Szinte mindenki volt már Balatonfüreden, de vajon mennyire sikerült a strandoláson, fagyizáson kívül megismerni ezt a csodálatos települést?  Ez a csapatépítő tréning játékos formában kalauzolja végig a résztvevőket Balatonfüred reformkori városrészében, melynek során a csapatok érdekes történeteket, látnivalókat  fedeznek fel a kis eldugott utcákban. A résztvevők bejárják a Tagore sétány és a móló környékét, ahol meglepően sok történelmi és kulturális érdekesség koncentrálódik, és persze korabeli bulvár hírek is előkerülnek. A csapatépítés során a résztvevők megismerkednek Balatonfüred híres lakóival, egy különleges desszerttel és picit a régió boraival is.
 
A nagy balhé
Csapatépítéseinket az egész országban szervezzük!
 
Al Capone, Bugsy Siegel, Lucky Luciano, ki ne ismerné ezeket a neveket? A 20-as években, a szesztilalom idején tevékenykedtek ezek az urak, akik illegális szeszcsempészettel, szerencsejátékkal kerestek vagyonokat. Játékunkban a résztvevők is belecsöppennek ebbe a zűrös világba, ahol immár ők is mint szeszcsempészek keresik a kenyérrevalót... A résztvevőket csapatokra osztjuk, akiket óriási megtiszteltetés ér. Mindjárt a program elején a Capo di tutti capi üdvözli őket és meginvitál mindenkit egy izgalmas csapatépítő programra.
A csapatépítő program egy végső megmérettetéssel zárul, az a szeszcsempész csapat, amelyik ki tudja rabolni a legnagyobb rivális banda széfjét, megkapja a benne található féltve őrzött zsákmányt.
 
Túlélők – Szabadulás az idő fogságából
Csapatépítéseinket az egész országban szervezzük!
 
A résztvevők időviharba kerülnek, és így végig kell járniuk az emberiség történelmének nagyobb állomásait. A cél, hogy minden csapat visszajusson a jelenbe. A résztvevőket csapatokra osztjuk, és minden csapat végiglátogat minden játékállomást – vagyis történelmi időszakot -, ahol különböző játékos feladatok várják. Ha sikerül átjutniuk az összes időszakon a csapatoknak, akkor visszajuthatnak a mai korba.
A csapatok óriási időugrásokat is megtesznek annak érdekében, hogy teljesítsék a feladatot. Ez a csapatépítő program egyaránt magában foglal ügyességi és logikai feladatokat.
 
Kalandos Balatonszemes
Ebben a csapatépítő programban a résztvevők Balatonszemessel ismerkednek meg. Ez a kis balaton-parti város tele van meglepetésekkel!
Váratlanul sok felfedeznivalót kínál ez a település, melyeket a csapatok egy hosszabb séta során ismernek meg. A látnivalók önmagukban is gazdag programot nyújtanának, de a hozzájuk kapcsolódó csapatépítő  feladatok tovább színesítik a  programot, melynek elmaradhatatlan része egy közös fagyizás is.
 
Hello Tourist
Csapatépítéseinket az egész országban szervezzük!
 
Magyarország idegenforgalmi látnivalói ihlették ezt a mozgalmas, vidám csapatépítő tréninget. A különböző tájakhoz, történelmi, valamint kulturális nevezetességekhez tematikusan kapcsolódó csapatépítő feladatok között találhatók játékos, vicces, ügyességi és logikai játékok is.
A résztvevőket csapatokra osztjuk, akik a különböző játékállomásokon képzeletben az ország különböző régióit járják be, és az ott található látványosságokoz és érdekességekhez kapcsolódó feladatokat oldják meg.  Természetetesen eközben pontokat is gyűjtenek, ily módon óriási verseny alakul ki az "országjárás" közben. A csapatépítő tréning győztese a legtöbb pontot szerzett csapat.
 
Kalózkaland
Csapatépítéseinket az egész országban szervezzük!
 
Ebben a csapatépítő programban a kalózok fogságba ejtik a résztvevőket, akiknek ezt követően át kell esniük egy "gyorstalpaló" kalóz tanfolyamon. A feladatok mozgalmasak, játékosak, és a féllábú kalózkapitány, a papagáj na meg a rumoshordó is főszerephez jut. Vidám csapatépítő program, könnyed kikapcsolódás.
 
Mókus Őrs
Csapatépítéseinket az egész országban szervezzük!
 
„Azok a régi szép idők...” - sokszor hallhattuk ezeket a szavakat azoktól, akik az 1990. előtti időkben élték gyermekkorukat, és kisdobosok illetve úttörők is voltak. Ebben a csapatépítő tréningben egy úttörőtábor hangulata elevenedik meg. Olyan játékok és aktivitások várják a résztvevőket, amelyek mosolyt csalnak az arcukra és nosztalgikus érzéseket keltenek.
De a program egyúttal verseny is, így az egyes Őrsök (őrsvezetővel az élükön) megküzdenek egymással a játékok során a győzelemért.
 
Kartonhajó Regatta
Csapatépítéseinket az egész országban szervezzük!
 
Igazi nyári, vízparti csapatépítés! Kreativ és őrülten vidám csapatépítő tréning, melyben a csapatok feladata kartonból, bambusz rudakból, Duck Tape ragasztószalagból és mindenféle színes díszítő anyagból olyan kartonhajók építése, amelyekben legalább egy ember el tud jutni a rajttól a célig. Természetesen a vízben! Ez a vízparti csapatépítő program laza hangulatban zajlik,és a legőrültebb ötleteknek is teret biztosít. Díjazzuk a leggyorsabb és a legszebb hajót!
Visegrád kincse
Visegrád sokáig királyi székhely volt, és már a reneszánsz idején virágzott ez a kis település. Csapatépítő programunk során egy eltűnt reneszánsz kincset kell megtalálniuk a résztvevőknek a városban. Kis létszámú (maximum 20-25 fős ) csoport részére javasoljuk. A csapatok a templom környékéről indulnak el, és különböző feladatok, rejtvények megoldásával jutnak tovább pontról pontra. Útközben a település néhány lakója is a csapatok segítségére lehet, ezért "nyitott szemmel" kell járniuk.
 
Minigolf – csúcs pályák/pálya csúcsok
Csapatépítéseinket az egész országban szervezzük!
 
Ez a csapatépítő tréning ötvözi a kreativitást és a versenyt. A résztvevők feladata egy minigolf pálya rendszer építése hétköznapi tárgyakból,  majd a delegált játékosok meg is küzdenek egymással a pályán. A résztvevőket csapatokra osztjuk, és minden csapat egyénileg építi meg a saját minigolf pálya egységét. De nem csak egy hagyományos pálya megalkotása a cél! A kreativitás fokozása érdekében különböző tematika alapján is készülhetnek a pályák. Ez lehet  Star Wars, Trónok Harca, Barbie Home, Kerékpáros, Vissza a jövőbe, X-Man, Gyűrűk ura,  stb. Majd minden csapat delegál egy golfjátékost, aki a többi delegált játékos ellen küzdve megküzd a bajnokságon. Két győztes csapatot hirdetünk, az egyik természetesen a bajnok csapata, a másik a legkreatívabb golfpályát építő csapat.
Nőnap
Csapatépítéseinket az egész országban szervezzük!
 
A 20. században a nők munkája felértékelődött, munkájukat és a családban betöltött szerepüket egyre inkább elismeri a társadalom. De azért van még helye a fejlődésnek ezen a téren.  Játékunkban híres nőkre emlékezünk, akik a saját korukban meghatározó befolyással bírtak a történelemre, művészetekre, divatra, stb. A résztvevőket csapatokra osztjuk, amelyek különböző játékállomásokat járnak végig. Minden állomáson animátorunk egy újabb feladattal, játékkal várja a csapatot.
Ebben a csapatépítő programban olyan meghatározó hölgyek munkásságát elevenítjük fel, mint Mata Hari, Marie Curie, Polgár Judit, Madonna, Amelia Erhart, Coco Chanel, Madame de Pompadour, stb.
Hajótöröttek
Csapatépítéseinket az egész országban szervezzük!
 
Izgalmas nyári, vízparti csapatépítés! A munkatársak egy képzeletbeli hajókirándulásra indultak, de az idő rosszra fordult, a hajó elsüllyedt, és a résztvevők az életükért küzdve menekültek. Szerencsére mindenkinek sikerült partot érnie, de most az a feladat, hogy egyrészt el tudják juttatni az SOS szignált a legközelebb erre járó hajónak, másrészt addig is túl kell élni a szigeten.
A résztvevőket csapatokra osztjuk, és megkezdődik a túlélésért folytatott küzdelem. Menedék építés, élelem gyűjtés, vadászat, bennszülöttek. Sok feladatot kell megoldani, amíg megérkezik a segítség!
 
 
A végrendelet
Csapatépítéseinket az egész országban szervezzük!
 
Meglepő levél érkezett egy közjegyzőtől, amelyből kiderül, hogy egy eddig ismeretlen nagybácsi sajnos elhunyt. De hátrahagyott egy végrendeletet, amely szerint az a család örökli a hatalmas vagyont, amelyik teljesíti a nagybácsi utolsó akaratát, amely egy rejtvény megfejtése. Kiderült, hogy az idős úrnak voltak kedvencei, akikért egyenesen rajongott! Ők mindannyian híres sztárok, (színésznők, énekesnők) és a családok feladata az lesz, hogy a különböző ügyességi és szellemi játékok során rájöjjenek, kik ezek a hölgyek. 
A csapatok tehát tulajdonképpen családokat alkotnak (ehhez nevet is választanak) és az a csapat (illetve család) lesz a győztes, amelyik a játék végére az összes nevet összegyűjti.